Search This Blog

Loading...

Saturday, April 6, 2013

Dah isi E Filing ?

Aku dah isiiiiiiiiii... Thanks to ZAR yang ingatkan. Kalau tak, harus dah lupa.

Errr... ari ni mai opis.  Panas giler ekon pasang sampai paling sejuk, tapi tak sejuk pun.  Berpeluh nih lepas centrelize ekon dah padam.  Cis...

Kena balik juga la sat lagi. Pening paler buat kerja.

Nak citer skit.  Hal anak anak.

1.  Keter kancil aku tu dah pecah cermin sebab anak main batu, jatuh atas cermin.  Aduiii anak anak...

2. Printer yang aku baru beli guna duit BR1M tu dah lingkup.  Putus kabel kata orang kedai... sebab dia jumpa pen dalam tu... adoiii la anak anak...

3. Amalia plak, minggu lepas dah pegi sekolah.  Cikgu Su @ PK HEM yang comel lote dan senyumnya sungguh menawan itu telah berusaha untuk menyelesaikan masalah dengan personaly handle anak aku.  Siap hantar pepagi ke bilik dia biar Amalia dipujuk oleh cikgu.  Budak Amalia tu agaknya mudah, kalau mama/family dia tak ada, dengar jer cakap orang.

Kakak dia sampai menangis nangis call aku ari tu sebab malu adik dia dok menangis depan kelas dia.  Aku ni nak marah tu nak marah, tapi nak tergelak pun yer jugak.  Sorang sorang perangai anak anak lain.  Si Abang plak jenis buat tak tau jer.

Citer lain...

Ari tu aku gaduh skit dengan hubby... errr.... skit jer...

Lepas tu, aku ingat nak majuk lama skit... tapi last last ada problem yang melibatkan kami berdua... terus bersepakat jadi baik semula.

Gitulah drama dalam hidup aku... cam drama dalam TV yang selalu dok tengok sampai aku naik boring.  Asal somi isteri gaduh jer... jadi baik semula bila ada masalah berkaitan yang perlu diselesaikan oleh mereka berdua... klise kan ????

Hidup aku pun gitu ler....

Hidup aku dalam peringkat down skit... tapi tak apa... nanti aku cuba untuk bangkit semula.  Memang leceh skit dalam keadaan macam ni.  Rasa macam nak angkut semua anak anak balik kampung... tapi itu ler... hidup kita kan kena ada problem...

Tensen... malas nak citer kat blog.  Biarlah... lelama skit nanti ok la tu...  Kena buat loan agaknya untuk selesaikan semua masalah nih.... isk....

p/s : Jangan fikir aku ada masalah dengan along !!!!








6 comments:

  1. Izan

    Biasalah hidupberumah tangga pasti ada pasang surutnya.:-) zar pun last week priblemjugak dgn cikhubby. Dua hari zar tak bercakap tapi tulah..tolak ansur pntg.. Last last cik hubby call zar kat opis.. Kelakar pulak bila ingat drama air mata tu.. Malu ahhh ntah ntah satf zar kat luar tu dengar kitaorg berdrama.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo... orang lain ada problem jugak ker ? Ingatkan orang lain ok jer... gumbira sentiasa... hehehe...

      Biasanya staf tak tau langsung kalau kami bergaduh ker apa ker sebab sentiasa macam tu... macam orang asing jer kalau kat opis... hehehe...

      Delete
  2. setiap org ada masalah kan kak?
    mmg ada ketika kalau ada mslah..malas nak bercakap
    sorang pdnang tingkap.sorang pandang siling ;)
    tp hidup dlm kenyataan so kenalah teruskan

    alhamdulillah setel dah mslh amalia
    lega nak buat keje bila anak ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul... tapi ingatkan akak sorang jer ada masalah dengan perangai hubby tu... ekekeke... ingatkan orang lain tak mengada macam akak nih...

      Masalah amalia masih tak setle lagi pun... pagi tadi antar menangis lagi kat kelas... tapi at least ada la penyelesaian supaya dia masuk kelas. Sebelum ni terus tak pegi kelas.

      Delete
  3. akak, sedangkan lidah lagikan tergigit ni rumahtangga

    kejap baik, kejap diam, kejap baik kejap diam

    kadang-kadang ummi boleh kira berapa patah perkataan bercakap sehari

    anak-anak ada peel masing-masing kan... dugaan kot kat kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... ummi pun macam akak jugak ker ? Ingatkan jamri tu suami mithali... tapi biasala la isteri nak ngada ngada... majuk majuk... baru best... tapi jangan majuk lama sangat... terus terang jer kita nak dia pujuk... hahahaha... (tak malu betul)

      Anak anak tu ler... adoiii... penat fikirkan hal mereka...

      Delete