Search This Blog

Loading...

Monday, April 22, 2013

Lelaki fikirkan satu perkara ?

"Langkah terbaik cubalah berlatih supaya anda kelihatan ceria di depan suami, jangan bercerita tentang masalah ketika dia sedang diam kerana orang lelaki ini cuma boleh fikir satu masalah sahaja dalam satu masa. Selamat mencuba." Demikian tip Aziz bagaimana menjaga hati suami anda supaya fikirannya tidak terganggu.

Kredit : http://www.blognana.my/2008/06/dcck.html


Aku dapat artikel ni kebetulan... saja malas nak fikirkan pasal kerja.  Merayau sekejap...

Aku nak tahu betul ker lelaki fikir satu benda satu masa ?  Dia tak boleh fikir/kerja macam kita perempuan nih... dalam satu masa boleh fikirkan hal nasi atas dapur, potong bawang, goreng ikan, sidai kain... juga fikirkan masalah rumahtangga atau pun masalah programming yang tak selesai ? Hahahaha...

Bukan apa, kekadang aku geram betul dengan hubby aku yang aku rasa macam slow jer buat keputusan dan juga slow jer bila kena buat dua tiga kerja... Kalau aku paksa dia buat, dia mesti ngamuk !

Agaknya semula jadi orang lelaki macam tu kot ?


7 comments:

  1. Rasanya betul fakta tu sbb my hubby pun sama tak boleh buat kerja lebih dia hanya fokus apa yg difikirkan sj. Untung jadi perempuan ni mcm2 boleh buat dlm satu masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... betul la tu... kesian kat kita sebab kena bantu dia fikir bagi cepat... dan kena buat kerja dia yang dia slow sangat!

      Delete
  2. saya rasa betul..pernah dgr pakar pun cakap macam tu
    sbb itu pompuan lebih hebat
    boleh buat banyak kerja dalam satu masa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan hubby akak jer... Nak try suruh dia ubah... contoh kalau nak pegi mana mana... boleh rangkum dua tiga tempat sekali gus... tak payah la nak pegi satu satu satu untuk satu perjalanan... Macam kita pompuan, boleh pegi bank, market beli lauk, kedai runcit beli beras dll... kan ? Owang lelaki, kalau nak pegi bank... situ jer dia pegi...
      Adoii...

      Delete
  3. Betul.. sbb tu harith iskandar nuat lawak otak.lelaki dan otak.perempuan sgt beza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi stress la... sebab kan lelaki ego... dia rasa dia buat keputusan lambat tu utk dapat yang terbaik... sedangkan biasa jer pun ! Kalau dia lambat sangat, kita dah buat keputusan, tetiba keputusan tu kurang tepat... pandai jer dia nak mengata kat kita... adoiii la... cer buat keputusan cepat skit, tak la buang masa menanti !

      Delete
    2. hahaha..smpi skrg lawak Harih jd bahan lawak kami laki bini

      Delete