Search This Blog

Loading...

Thursday, April 18, 2013

Anakku Amalia...



Hari Isnin aku demam... Amalia meraung tak mau masuk kelas waktu abah dia hantar.  Padahal pagi tu aku dah cubit dia teruk teruk waktu nak pegi sekolah sebab dia tak mau ikut abah dia... nak suruh aku hantar juga.  Hari Selasa aku hantar... tak ada orang dalam kelas.  Lama aku menanti, last last ada cikgu matematik dia... aku serah pada cikgu lelaki tu utk pegang dan hantar dia di padang bersama dengan kawan kawan dia yang lain yang sedang bersenam pagi.  Itu pun menangis nangis tak mau pegi dengan cikgu tu dan nak ikut aku.  Aku tinggalkan juga.

Hari Rabu, semalam, aku hantar dia sampai kelas.  Bila cikgu masuk, aku tinggalkan dia di kelas.  Tak menangis.  Ada improvement.

Hari ini, aku hantar, pagi pagi sangat sebab abah dia tak hantar anak yang lain.  Aku masuk terus dalam sekolah dan tunggu kat kelas dia sampai loceng berbunyi.  Awal tu dia suruh tunggu sampai ramai kawan.  Bila dah ramai kawan, dia suruh tunggu sampai cikgu datang. 

"Kak Ya ni tak kesian kat mama... nanti bos mama marah.  Mama masuk lewat nih !"

Aku merungut rungut kat dia berkali kali.

Last last dia cakap... "Mama pegi la !"

Aku salam dan cium dia.  Errr... mata dia aku rasa macam nak merah dah.  Cengeng betul budak tu... macam aku... hahahaha...

Hari ni aku nangis tengok utiub lagu Chaha Hai Tujhko... sedih betul aku... huhuhu... agaknya itu ler si Amalia ikut perangai aku... sikit skit nak nangis.  Aku ni lately baca paper sedih skit dah bergenang air mata... dah sebak sebak.  Apa lagi kalau ingat citer sedih sedih... lagi la teruk...  Nampak jer macam garang... tapi dalam hati ada kolam... hahahaha...

------  --------------

Hindi Lyrics Translation

Chaha Hai Tujhko

Here is the song 'Chaha Hai Tujhko' from movie 'Mann'.


--MALE--
Chaaha hai tujhko, chaahoonga har dam
I have desired you, I will desire you at every

Marke bhi dil se yeh pyaar na hoga kam
Even upon death this love from my heart will not diminish

Teri yaad jo aati hai, mere aansu behte hain
When your memory comes, my tears flow

Apna to milan hoga, pal pal yeh kehte hai
Time after time they say that we will meet

Kya yeh zindagaani hai, bas teri kahaani hai
What is this life of, it is only your story

Bas teri kahaani hai yeh jo zindagaani hai
It is only your story that is this life of mine

Chaaha hai tujhko, chaahoonga har dam
I have desired you, I will desire you at every

Marke bhi dil se yeh pyaar na hoga kam
Even upon death this love from my heart will not diminish


Teri voh baatein, voh chaahat ki rasmein
Those words of yours, those actions of love

Jhoothe the vaadein, kya jhoothi thi kasmein
Were those promises and vows lies?

Jaane tamanna kya yeh sach hai, bas itna keh de
Dream lover, is this true, just tell me this much

Toot jaaye na lamha aitbaar ka
So that this moment of trust will not break

De koi sila mere intezaar ka
Give me some requital for my waiting


--FEMALE--
Chaaha hai tujhko, chaahoongi har dam
I have desired you, I will desire you at every

Marke bhi dil se yeh pyaar na hoga kam
Even upon death this love from my heart will not diminish


Teri hoon teri, jo chaahe kasam le le
I am yours, take whatever vows you want from me

Mujhko hamraahi tu apne gham de de
Give your sorrows to me, my companion

Saari umar hai mujhko dard judaai ka sehna
All my life I have to bear the pain of separation

Raaste mein khoyi hai manzilein meri
In the roads my destinations are lost

Mere saath jaayengi mushkilein meri
With me will come my troubles


--MALE--
Chaaha hai tujhko, chaahoonga har dam
I have desired you, I will desire you at every

Marke bhi dil se yeh pyaar na hoga kam
Even upon death this love from my heart will not diminish


--FEMALE--
Tu saamne hai mere, phir kyoon yeh doori hai
You are in front of me, then why is there this distance?

Tujhe kaise bataaoon main, haai kya majboori hai
How can I tell you what helplessness there is

Yeh bhi koi jeena hai, sirf aansu peena hai
Is this a way to live, there is only to drink tears

Sirf aansu peena hai, yeh bhi koi jeena hai
There is only to drink tears, is this a way to live
Posted by Picasa

2 comments:

  1. bukan tu hari dah ok ke?
    ada hari dia saja nak test akak kot ;)
    anak jiran saya pun ada hari ok ada hari ko
    sian akak tu sy tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... entah la irfa. Lately nampak macam ok. Siap cakap dia nak join perhimpunan pulak... :)

      Delete