Search This Blog

Loading...

Sunday, June 24, 2012

Baru beli...


White board.  Tak ada la baru beli sangat, tapi kira baru la.  Dah abis dah dakwat 2 batang marker diconteng oleh anak anak.  Bilik abang dijadikan bilik study sebab abang tak pernah tidor dalam bilik ni.  Nanti abang dah besar, baru diubah kepada bilik abang kot...

Pintu bilik air, baru pasang marin.  Hmmm... ok la... harga RM430.00... Terpaksa berutang bayar ujung bulan ni sebab bajet lari bila aku bayar cash untuk beli lens baru... hahahaha... baguih dok ado...
Ohhh... aku rahsiakan dari hubby aku bila aku beli lens baru... aku takut dia merepek marah.

Rasanya mungkin lens ni kot.  Aku pun tak pasti.  Aku minta kawan opis belikan.  Aku bagi duit, dia uruskan pembelian.  Yang pasti 35mm dan f1.8 jer... yang lain aku tak pasti.  Katanya harga baru 900 lebih, tapi harga sekenhen RM550... Kira ok la.   Kualiti gambar atau barang aku tak pasti lagi... mungkin dua tiga hari lagi sampai la... Nanti kalau sampai, kami posing sakan la yer.... hehehe... Dengan lens gini, kesan bokeh akan dapat diambil dengan senang.... tau BOKEH ? Cari sendiri la yer...
Posted by Picasa

3 comments:

  1. Mahal juga kat sana pintu folding tu yer.. Kat kl boleh dapat dalam 300 siap pasang.

    ReplyDelete
  2. Yer ker mahal... nak kena hempuk la tokey kedai tu... Tapi area sini memang macam ni kot... sebab kurang persaingan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.
      dia ketuk akak la tu
      tapi kalau xde persaingan mmg betul la semua org kena ketuk

      Delete