Search This Blog

Loading...

Sunday, January 27, 2013

penapis air

water filter tecno water aku dah lama tak service, nak cari tukang service pun, tak ada respon dah. aduiii... nampaknya nak kena tukar ke jenama lain. aku dah survey coway.

harganya mahal giler. tapi berbanding dengan jenama merapu yang membazir air meleleh tu dan juga jenis kena minum air botol mereka tu, aku lebih suka coway. aku tak dapat lagi pendapat yang lain yg lebih ok.

harga yang aku minat adalah yang bayar setahun lepas tu monthly rm110.  katanya bayar setahun dapat 5 peratus diskaun... 1254 + 100 masa mula pasang.   ada sesiapa ada pendapat lebih baik ?

--- update

Dah survey... pening. Coway tu RO.  Diamond plak MLM.  Errr... mana satu nih ?

http://forum.lowyat.net/topic/751269/+20

8 comments:

  1. Susah jugak kalau da beli tak boleh nak servis kan.. Rugi..Sebelum beli baca tips kat sini dulu.. http://ourkizuna.blogspot.com/p/water-treatment-system.html

    Selamat memilih..

    ReplyDelete
  2. emm tak pasti la kak,sbb umah saya pakai air paip biasa pastu di masak ;)

    kalau tgk iklan,coway macam bagus

    ReplyDelete
  3. terimakasih rai... sedang survey product diamond juga ni...

    irfa... memang la senang macam tu, tapi dah penat nak uruskan air dalam jag dah... hehehe...

    ReplyDelete
  4. Apa yg saya boleh bantu? Nak teruskan guna tecnowater atau nak cuba produk lain? boleh pm saya di https://www.facebook.com/1WaterRichMC

    ReplyDelete
  5. kalo mcm tu saya syorkan akak pakai jenama hijrah produk keluaran orang islam. Bukan sahaja halal pada sijil tetapi pada pembuatan, tidak ada interest....kekadang beli produk ragu ragu dengan status halalnya...marilah beralih kepada produk hijrah....maklumat lanjut sila klik www.penapisair-hijrah2u.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Dah beli pun. Ambil COWAY jugak... sebab service yang dioffer sangat memuaskan... penapis yang lain mungkin ok juga, tetapi service biasanya tak cover...

    ReplyDelete
  7. Saya dh guna produk hijrah..harga dalam 3 ribu kebawah. Produk dikilangkan orang islam bumiputera. Pakai pun tak ragu2. Masa beli tu dia tunjukkan bahan apa dia guna. Memang bagus. Kalau nak cuba boleh tengk kat blog http://produkpenapisairhijrah.blogspot.com. Saya tak berap ingat blog der.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete