Search This Blog

Loading...

Thursday, November 14, 2013

Bagaimana keputusan UPSR anak kita ?

Selepas keputusan dah dapat, boleh le anak anak yang dok berdebar dan ibu ibu yang gelabah tu berehat sebentar dengan KIT KAT...

Jadi, keputusan anak aku... hmmm... boleh la....
Aku tak berharapan tinggi.  Aku nak dia tahu, aku sokong dia tak kira apa juga keputusan dia.

Sebab kehidupan kita ni bukanlah satu laluan... kalau kita tak berjaya laluan ni, kita lalu ikut jalan lain...

Apa apa hal pun, dia nak masuk Maktab Mahmud...



Jadi ari tu dah minta pun dan dah pegi ujian bertulis dan tilawah...


Esok lusa nak kena antar slip kat sekolah la pulok...

Aku yang tak berapa reti tadi bergaduh dengan kakak sebab dia nak masuk juga ke sekolah ni sedangkan result tak berapa nak ok.  Aku fikir, sekolah ni nak result yang ok ok sangat, rupanya utk daerah, boleh terima asalkan lulus...

Hmmm...

Menangis kakak tadi bila aku call balik dan minta maaf dengan dia sebab salah faham...

Aduiii la... macam mana nak pujuk nih ????



4 comments:

  1. bestnya kakak... nak sekolah maktab mahmud... ummi tak apply mana mana pun kat batrisya... sekolah kat rumah je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi tak apa... pandai ngajar... Akak ni nak minta lebihkan agama skit sebab akak/hubby tak reti ngajar agama kat anak...
      Ini jer sedikit usaha kami...

      Delete
    2. sama cam kak ummi
      lom apply mana2 lagi..masih tggu tawaran dr skolah lama
      sbb kata cikgu sekolah lama,dia mgkin dpt offer skolah kawalan tp area kelantan.kena guna surat tu jugak kalau nak apply mana2 skolah kawalan di area selangor/n9@kl..

      tp cakap ngan tuan badan, xnak duk asrama
      agaknya lama berpisah dgn kami, dia rindu nak duk rumah
      x kisahlah skolah harian ke skolah asrama, janji dia happy

      Delete
    3. Kakak tak pernah dok jauh dari kami... tapi dia berminat nak try... so, kita cubalah...

      Delete