Search This Blog

Loading...

Thursday, October 15, 2015

Red valvet mlm ini

Permintaan abg utk makan red valvet. Marin dah buat kek coklat moist. Abis licin dah. Mlm ni buat, si abg dah tido pulak.
Try bakar kek... Utk kek ini dgn oven baru saya... Stepnya:
Panaskan oven api bawah saja 210 cel. Lepas tu tukar ke api atas bawah sebelum masukkan kek kat paling bawah. Bakar lebih kurang 30 minit. 
Tadaaaa... Masak. Merekah tapi masak la dalam. Itu yg penting.
Merekah kita boleh tutup dgn frosting atau topping dia. Hehehe...
Lepas ni boleh try step ni utk kek lain. Tak perlu ubah setting lag.

Merahnya...

Bila masak, merekah plak.  Tak pasti kenapa oven ni.  Kalau pelankan api dia, karang tak masak.  Dah banyak kali try... nanti nak try masak kek cheese semula, tengok macam mana performance dia.

Dengan adunan biasa dapat dua bekas gini...

Makan panas panas lagi... anak tak menyempat !

Oven 32L (dapat dua bekas ni susun gini)


Utk resepi, boleh ke :  GOOGLE PLUS 


No comments:

Post a Comment