Search This Blog

Loading...

Sunday, May 17, 2015

Malas melipat ?

Malas melipat baju ? Tak ada pembantu ? Selesaikan sendiri...  hahahaha...



Tak suka tengok kain macam ni ???  Bercinta pada hujung minggu atau tengah malam masa anak nak tidor ???  Pening paler sebab tengok bilik melipat sepah ?


Tidak lagi... Sila beli hanger banyak banyak...


Sangkut masa jemur tu lagi.  Senang skit.  Kering jer, terus angkat masuk almari...
Lipat hanya tuala, kain batik serta benda benda kakas dalaman tu jer...  

Masa menyidai tu memang ada sedikit lambat... tak apa... sekali kerja jer... jangan rajin rajin pi kalih kalih baju kasi terbaik.  Bagi dia sidai elok elok terus... kalau boleh letak siap siap kain baju tu asing mengikut owner / almari nanti... hehehe... sekali ambil jer... masuk terus almari.  Paling malas pun, suruh jer anak anak kutip baju mereka sendiri dan simpan dalam almari masing masing...

Kan ???

Malam tadi, terus pegi kat penyidai, angkat baju, terus bawa masuk letak dalam almari.  Best betul.  Tak ada dah susah susah nak cari dalam bakul lagi... ekekeke...


Tudung pula...

Boleh hanger siap siap tudung...

Satu hanger boleh sangkut 4 tudung. 

Kalau ada tudung jenis awning, kena beli sepit sepit tu... dan aku tak berapa gemor sangat sebab ianya kurang ok dengan muka aku nih...

Beli benda ni (ehsan gugel) 


kepit

atau buat sendiri... dengan hanger biasa... tali ikat... kepit.. 


Itu saja sharing untuk hari ini...












2 comments:

  1. good idea bab sidai sekali ng hanger
    tp tempat sidai luas xpe
    sy punya sempit, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sidai tak dengan hanger lagi makan space... :p

      Delete