Search This Blog

Loading...

Thursday, May 14, 2015

DIY - Meja utk mesin jahit...

Hmmm... katanya nak bertukang kan... mestilah DIY macam macam... hahaha...

Ada orang tolong surveykan...

http://busybeeno16.blogspot.com/2012/05/make-your-own-sewing-machine-table.html

http://bluedinosaurs.com/diy-platform-sewing-table/


Dan paling aku suka yang ini... sebab boleh sekalikan dengan meja iron... kiranya 2 in 1 ler...

http://bluedinosaurs.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/03/anawhite_sewing_table.jpg



Cara untuk buat meja...


Mudahnya kalau nak, beli saja meja tu... kedai singer nak jaul 400... aku pun tak tahu macam mana meja tu lagi... tapi... since dah ada alat... tapi tak ada kayu... itu yang sedang cari solution terbaik...

Otak penuh dengan macam macam ????

Yer !

Projek berikutnya adalah nak balut sofa dan juga jahit sendiri langsir...  dah beli dah kain untuk balut sofa tu... murah jer... RM2 semeter... kualiti tak tau la... tapi atleast aku mencuba kan ? Mencuba tu yang mahal...

GIGIH kau !!!

Hahahaha....

Mesin jahit mak macam ni ler... tapi dah tak ada meja dia...


6 comments:

  1. beli kat mana kain balut sofa tu..? spannya tu..?

    kami pun nak DIY wardrobe kat rumah.. tapi buat sikit2 la sbb banyak benor benda yg nak diy kan.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat pelan pelan la. Spannya ari tu akak ada tilam buruk... tapi terbuang plak dah... hahaha... tak apa la... Akak nak balut sahaja... bukan nak tukar span... span pakai jer apa yang ada...

      Delete
  2. Yang paling best tenguk board kat depan meja tu... camana nak buat agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Board tu ada jual akak... nak buat tu kena lubang lubang banyak banyak... penat jugak tu... hehehe... tapi kak sya buat nanti share yer...

      Delete
  3. ayah saya buat sendiri meja jahit utk mak
    dua mesin duk brderet atas meja yang sama
    mesin kelim dan mesin jahit, hihi

    kerajinan ayah takde menurun pd anak2nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ... mesin jahit tepi tu tak ada... tapi terasa macam teringin nak beli mesin jahit tepi yang rapat macam jahit tudung tu... tapi tengok la... panjang lagi masa... :) pelan pelan kayuh !

      Itu... sedang cari meja terpakai ni... senang skit nak oter dari buat from zero...

      Delete