Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 19, 2015

Citer korea : Glorious Day

Citer Korea...




Glorious Day


Aku ikuti citer ni lepas baca IRFA tengok ending dia best... hahaha... now aku dok tengok episod 8... sedih banget.  Ini cerita mengenai kekeluargaan... dan aku suka tema gini. Aku suka cerita cerita keluarga yang saling sayang menyayangi.  Aku tak suka cerita keluarga yang dengki dengki.  Sakit jer jiwa aku tengok citer pasal PHD tu...


http://www.dramabay.com/glorious-day-episode-8/

Sinopsis

Han Song Jung is a novel writer. She is also a single mother who has raised three daughters: Da Ae, Da Jung and Da In. She struggles to let her three daughters to marry good men. Meanwhile, Seo Jae Woo is the eldest grandson of the family next door, who earns steady income as a corporate drone. Although he’s inherited his grandfather’s brusque and conservative nature, he’s also received kind-heart qualities from his father, and is intrinsically a good man.


So, waktu terluang dok melekat kat laptop tengok citer ni pulak.  Harap aku dapat cepat habiskan... kalau tak, tertangguh lagi la projek projek lain...


Next citer : miracle in cell no.7 dan harmony... lom survey lagi... buat satu satu

5 comments:

  1. Melekat sudah...saya dah lama habis cerita ni hahhaha...sekarang tengah tengok citer "Someone Like You", bukan citer korea tapi citer Taiwan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer la... melekat kalau dapat citer best... aritu dok cari buku citer... tak leh melekat... bosan... boleh tertidor baca novel... lepas tu cari lagi citer korea... tak jumpa juga. Test citer ni lepas lihat fb irfa... hmmm... citer gini memang kena la dengan akak nih... utk dapatkan motivasi hidup... kuat walau apa pun dugaan yang datang... ewahhh... citer ini juga sama tema dengan satu lagi citer... pasal mak juga... yang last tu mak dia sakit lupa (elzaimer)... tak ingat dah tajuk...

      Delete
    2. Wonderful Mama ek kak yang satu lagi tu. Haha...saya memang sentiasa terlekat dengan citer2 ni...sama cam akak lah, sekarang ni tak berapa boleh nak lekat dengan buku, so lekat dengan drama lah pulak. Tapi memang memilih la jugak ceritanya. Hehehe

      Delete
    3. Yer... betul... hehehe... best citer tu... sedih giler... !

      Happy ending juga...

      Delete