Search This Blog

Loading...

Monday, January 6, 2014

Pilih la yang sesuai...

Pilih apa ???
Baju...

Bila aku pakai gini... nampak macam gemuk giler kan ???   Ni masa kat Perlis... tengok laut sambil makan jagung dan dengar orang pasang lagu kuat tru kereta yang dimodified dengan speaker penuh kat bonet... agaknya persatuan mereka dok berkumpul kot... terselit kereta aku kat area situ... hehehe...

Bila datang dekat... si Amalia cakap jantung dia bergetar... sama la aku pun.  Diorang yang dok dekat situ entah apa rasanya... samada pekak atau memang pekak dah !!!


Aku dan Mira... nak hantar Mira balik...

Mira dan mama dia... kesian kat mama dia... sedih antar anak dok umah sorang sorang... yer la... anak kesayangan... tak per... bulan depan datang lagi sini yer Mira....

Tudung selendang dan anak tudung inner magic... so, kalau sesapa berkenan... sila ke http://hajarcloset.blogspot.com/  hehehehe...


Apa apa hal... aku perlu berlatih untuk senyum supaya aku kelihatan ceria...

Dulu aku malu untuk tunjuk gigi aku... yer la... tak cantik... besar... gigi besar kapak... bila senyum/ketawa... mata jadi kecik atau tepatnya sepet... bibir jadi nipis... hmmmm...

Now, aku rasa ok jer la kan ?

Biarpun gigi aku besar kapak... tapi itu gigi ori tauuuu.... Nasib baik belum ada satu pun lagi palsu... kalau tak, kena la pakai polident...

Ramai kengkawan aku dulu gigi cantik tersusun... macam batu permata... putih... tapi gigi yang betul betul putih dia tak berapa tahan... kan ?  Gigi aku tak putih biarpun aku dah gosok tiap hari atau pakai colget iklan utk putih gigi... bohong betul la iklan nih...

Tapi tak apa la... syukur apa adanya... gigi besar kapak pun tak apa la... kan ?  Ada orang puji bibir aku cantik... hahaha... perasan !!!





6 comments:

  1. wahh.. promote hajar closet..cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer la... promote la... untung untung dia bagi murah skit... hahaha...

      Delete
  2. tq promo ;)
    betul.. org kata gigi putih x tahan lama
    yg tak putih sgt tu tahan
    sy dulu pun malu nak senyum nampak gigi
    sbb barisan gigi tak tersusun sgt,huhu
    skrg tak kisah..lantaklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya bila umur 30an... 40an ... kita punya konfiden level ni tinggi skit... so, ok la...

      Dulu... masa memuda... nak bergambar... nak senyum pun teragak agak !

      Delete
  3. Replies
    1. Baju comel... hehehe... tukang pilih pandai...

      Delete