Search This Blog

Loading...

Monday, January 27, 2014

Kemalangan dengan lembaga itam...

Aduh... keter baruku.. ada lagi plastik yang tak cabut...

Petang marin dah tengok calar skit kat bucu ni... sah ada orang pi sondol skit...
Hati masih ok...


Pagi tadi... bawak keter... Sampai jalan nak naik bukit, aku pun press minyak... nak lajukan skit... Lepas tu terperasan satu lembaga hitam kat pokok... dalam 6 langkah dari keter..  tak sempat nak buat apa apa... tetiba jer lembaga itam tu melintas...

Buk buk... dum dam... 

Adeh... aku terkejut jantung aku... teruskan juga ke depan... sampai kat bas stop... berenti kat situ... lepaskan rasa gelabah bewak !

Adeh adeh...

Tercabut lampu...

Pecah plak... agaknya terkena paler dia... 
Adeh... mesti pecah paler dia...
Alahaiiii...


Ni ler lembaga itam tu... aku tak tau jenis apa... samada monyet ker... kera ker... beruk ker apa ker... tapi lebih kurang gini la rupanya...

Banyak betul sekarang dalam kampus...

Tapi... tak ada dah kat Mall... (musim student tak ada ni tak tau la... sebab makanan tak ada kat kolej, mungkin dia pi mall pulak kot !)

Errr... dah masuk U pun monyet ni tak reti lagi ikut peraturan jalan raya ????

 Stress jer.... Abis la duit bantuan anak sekolah tu... Errr...



4 comments:

  1. eh dia tak kacau orang ke? mungkin habitat dia diganggu sebab tu dia menceroboh masuk tu..takde makanan.. kesian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya memang kampus ni dah jadi habitat dia dah kot... banyak bukan main...

      Delete
  2. kesiannya mereka merayau tpt tak sepatutnya utk cari makan'
    yelah, rumah dia dh kena ceroboh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin la tu...petang karang nak kena pi check kena berapa nih...

      Delete