Search This Blog

Loading...

Thursday, September 3, 2015

Komen komen...

Bukan komen pada blog, tapi komen komen pada diri aku jer la..
Biasanya orang nak komen, mereka komen yang bagus jer... hahaha

Komen aku nampak makin muda...
Komen aku makin cantik...

Mereka tanya apa rahsia ?

Aku cakap aku pakai kryolan foundation...

Hehehe...

Tapi... untuk kekal nampak muda belia, kena pastikan hati ceria... tido kena awal...
Yer ker ? Entah... hahaha... suka hati aku jer...

Lagi satu, diet... kena betul.  Bukan ambil makanan tambahan yang mahal... tapi kena betul cara ambil makanan tu (ewah... macam pakar diet plak !  Itu yang aku cuba buat... jangan plak korang ambil nasik sampai penuh pinggan, lepas tu komen berat tak turun turun !)

Kalau korang kata lapar... itu la yang aku rasa kalau tak makan banyak.  Tapi, nak cantik, kena la berkorban skit.

Untuk ceria tu... susah skit.  Kita perlu pasangan yang hargai kita... yang sentiasa kata kita menarik kalau kita kurus skit lagi... dan cuba untuk bagi sokongan pada kita supaya kita ada push faktor untuk berubah... kan ?  Kalau dia kata kita dah ok semua segi... hmmm... agaknya dia nak amik hati kita... nanti yang berubah adalah saiz baju kita la... hahaha...

Pasangan kita pun kena la bantu dari segi merelease tensen kita.  Kalau tensen... stress... camna cantik kita masa bujang dulu... bila kahwin... seri akan hilang semuanya !!!!

Sebab tu aku tak suka stress !!!




Lain lain komen...

Komen dari tukang yang datang perbaik sesuatu kat umah, katanya aku ini agaknya mak aku nak anak lelaki masa mengandungkan aku.

YER !

Betul.  Sebelum aku lahir, aku ada abang, Kak Ani dan Kak Mar.  Bila tiba time aku lahir, parent aku harap aku ni lelaki.  Sekali lahir perempuan.  Lepas aku, adik aku pun perempuan jugak (Chik), sudahnya mereka buat aku macam lelaki.

Masa kecil aku dipanggil MAT NOOR.... amik ko...

Masa besar sib baik aku jadi perempuan jugak.

Tapi, rasanya ada naluri yang lain skit dari pompuan (tambahan)... atau mungkin itu normal.  Tak pasti.  Aku suka aktiviti lasak dan aku suka jenis jenis kerja lelaki skit... tetapi banyak aku cuba untuk hold it inside me... sebab kalau semuanya aku buat, nanti somi aku dok tak buat apa apa... hahaha...

Aku ingin ada somi yang LELAKI !

Gitu la...

Ini diri aku yang sebenarnya.  Sedikit keras... tetapi suka juga merajuk... kekadang aku rimas juga bila aku tahu buat benda yang lelaki biasa buat tetapi terpaksa ajar lelaki lain (somi aku la)... huhuhu...

Dulu... paip air pun aku yang ganti... siap ada dua spanar idup lagi... utk memudahkan kerja.

Tetapi... bila setiap kali aku pegi kedai hard ware tu, aku sorang jer perempuan, terasa juga la malu skit, almaklum la, aku ni pegi mana pun, gaya vouge tu tak tinggal... hahahaha...

Abis tu camna nak beli papan ???

Hubby aku suruh buat kabinet/katil sendiri (dia perli).... aku cakap terus terang, aku malu nak pi beli papan !

Hehehe... apa apa la... nak buat hobi hobi yang bukan bidang kita ni susah skit... kena buang perasaan malu tu !

Kalau aku lelaki, mungkin la aku akan buat macam macam perkara... macam lelaki omputeh dok kampung yang bertukang sendiri tu... aku suka aku suka !!!  Aku bukan suka lelaki kerja tukang, tetapi aku suka lelaki yang tahu buat benda benda asas dalam rumah tangga sendiri.

Gitu la...

Suka jer la... atau mungkin respek.

Tapi, dah mungkin sebab tu Allah temukan diri aku dengan lelaki yang kurang tang itu... barulah kita saling melengkapi...

Kan ???



2 comments:

  1. Kak, saya suka saya suka hehehe

    Saya ni pun boleh dikategorikan sebagai "not so feminine". Tapi tak de lah sampai bertukang kekeke...

    So, apa-apa yang Harith Iskander cerita dalam Lawak ke Der 2 dulu tu memang tak sama dengan saya, esp part shopping. Tak de nye lawat banyak kedai. Terus tuju jer haha.

    Apa-apa pun, akak memang awets muda...keep it up!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... wan pun sama jugak. Dah la anak ramai, tapi maintain comey dan slim. Respek !

      Itu la, bila orang sebut sikap perempuan, kita akan query balik... apasal kita tak macam tu pun... hehehe... tapi biar la. Kekadang ada orang tanya, apasal kita tak banyak kasut atau henbek...
      Nak buat macam mana, itu sikap kita... alahai...

      Delete