Search This Blog

Loading...

Tuesday, September 3, 2013

Changlun banjir lagi...

Taman perumahan baru kat tepi rumah kami.  Nampaknya silap sesiapa yang beli kat sini sebab jadi tadahan hujan... rumah tak kena banjir, tapi jalan penuh air... harap pemaju dapat selesaikan masalah ini sebelum rumah siap.... atau start buat rumah...
Kat area rumah kos rendah... kesian betul perumahan ni, setiap kali banjir, air masuk rumah... Ni malam dah surut skit, kalau tak... memang penuh la...

 
Kanak kanak riang main air kat area situ...

Pada tarikh yang tertera pada gambar, changlun banjir lagi.  Tetapi banjir sekejap saja selepas ujan tak berenti dalam 3 jam.  Jenuh jugak la hadap jem dan juga kena u turn sebab kat depan banjir. 

Tapi seperti biasa, bila jadi gitu, kalau nak kemana mana, kena la angkut anak anak pegi sekali waktu nak antar kakak tuisen.  Aku takut, bila balik, ujan, jalan tutup semula... anak anak kecik aku tak ada yang jaga...

Tapi Alhamdullilah, sampai esoknya jalan dah ok... tak ujan... cuaca cerah.  Pendaftaran pelajar baru di UUM pun berjalan lancar (aku jadi petugas plak kali ini)

Anak anak aku siap minta izin nak mandi kat kolam yang airnya kotor... HAHAHA... ingat best sangat agaknya mandi air banjir ni...

2 comments:

  1. kesiannya pd sapa yg beli rumah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... tapi biasanya perumahan yang nak dibangunkan rumahnya dah abis ditempah... kalau mereka sedar, mereka rejek loan semula ok la... tapi tak pasti boleh atau tidak...

      Delete