Search This Blog

Loading...

Wednesday, September 25, 2013

Whatsup dari PC ?



Ok... kalau sesapa yang tak ada HP android dan tetapi ada PC/laptop dan seangkatan dengannya, kini boleh berwatsap dengan sapa sapa saja yang ada android dan ada watsap. 

Caranya, install Bluestack App (tanya pakcik google), lepas tu... configure macam biasa tapi masukkan no hp cokia kita tu.  Nanti dia tanya no password utk access ke watsap ni.

Oh ya... satu no hp satu device sahaja tau....

Skrin dia macam kat atas tu... ini adalah emulator (entah apa tah kalau nak terang kat orang bukan IT nih), jadi, jangan harap la dia sebijik macam skrin HP samseng atau apa apa HP android canggih tu.

Apa apa hal pun, selamat berwhatsapp...

Posted by Picasa

2 comments:

  1. Boleh... ianya menyebabkan mana mana opis yang block fb tu kita boleh bukak juga kat opis tu... :)

    ReplyDelete