Search This Blog

Loading...

Tuesday, September 17, 2013

Trend utk Kakak...



Oleh kerana kakak memujuk sakan abah dia, jadi dapat la sebijik.  Kesian kat adik adik... tak dapat apa pun... dan memang tak reti apa pun lagi.

Apa yang mereka (anak anak kecik) beli selama ini, mainan yang kecik kecik dan terbuang begitu saja akan jadi punca kena bantai dengan mama dia... padan muka...

Penat juga melayan anak anak... adoiii la...

"Aloo tokey... minta la kurang... tengok mama dia punya pun murah jer !"
"Ala... mama dia tu memang la... Sekarang ni zaman mereka... !"

Huhuhu... kalau la zaman akan datang pakai entah apa lagi... perlukah kita ikut zaman gitu ?

Agaknya yer kot ?

Zaman aku dulu, basikal pun dah kira barang mewah la.

Mainan aku hanya la guli... getah... dan pondok pondok...

Permintaan nak anak patung pun yang rege tak berapa ringgit pun takut nak minta... yer la... takut tak dapat... huhuhu...

Now... anak anak main mainan dalam komputer atau dalam tablet.... so, gitu la aturan hidup kita kan ?

Oh ya... janji abah dia pada yang kecik kecik tu adalah PSP !

Hmmm... tak tau la !!!!

Belum lagi road tax keter... bil... makan... bla bla bla... huhuhu... pengsan !!!
Posted by Picasa

4 comments:

  1. anak dara saya ada hp nokia lama beli rega rm75 sbb senang nak call wish slmt malam.tpi janji kalau dapat upsr 5A dia nak hp umie (samsung Y je pun)
    setakat ni dia tak berminat sgt nak tahu psl internet or wat ever :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samsung Y tu comel@kecik sangat... hehehe... harga dalam 350 kot... ok la...

      Ok la kalau dia tak minat benda benda macam tu. Dia gadis yang 'tertutup' kot... akak suka dengan budak gitu... nice jer... budak la ni... adoooiii la... stress tengok pangai sorang sorang....

      Delete
  2. Bebudak skrg. Cik ika pun skrg pakai iphone lama zar. Tu oun x puas hati dok gendeng samsung apa ntah...nk sebuat pun payah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... macam macam la budak budak sekarang.

      Usah kata kita yang keje camni, hak yang keje sempoi (niaga nasik lemak atau toreh getah) pun anak minta benda benda merepek... adoooiiilaa...

      Delete