Search This Blog

Loading...

Thursday, December 20, 2012

Anak anak orang...


Ini kehadiran anak kepada anak sedara aku.  Cucu Kak Ani.  Anak sedara aku ni pernah bergaduh gugang gugang dengan aku (dlm FB), menyebabkan aku dah unfriendkan dia dan aku tak berapa amik tau hal dia.  Tapi, sebenarnya aku dah maafkan dia.  Cuma kurang mesra.  Pernah sekali dia datang rumah aku selepas bergaduh tu, dia tanya samada dia boleh datang atau tidak ? Aku tak ada masalah pun.  Bila dia sampai, aku layan macam biasa... dan last sekali dia minta maaf dan aku peluk dia.  Maksudnya, aku maafkan dia... ikhlas dari hati aku.  Aku pun pernah pegi rumah Kak Ani raya lepas, kami adik beradik memang terasa sangat janggal berada di rumah Kak Ani... entah kenapa tah.  Tapi, kami berusaha untuk tidak berlagak janggal sangat...

Masa tu diberitahu, isteri Along mengandung kembar.  Now baby dah keluar pun.  Itu baby baru keluar... so, biasalah, baby kecil sangat comel dan wangi kan ?  Dari kejauhan ni biarpun dia tak tahu, aku tetap doakan kebaikan untuk dia dan aku gembira dengan kehadiran keluarga baru kami.  Mereka tetap darah daging aku....
Sekarang ni Kak Ani dah ada 5 cucu... tua dah Kak Ani... hehehe... 
Pok De ada dua cucu...
Kak Mar dah ada 3 cucu...

Errr... aku ?  Aku muda lagi... hahahaha....
 

Disamping berita gembira, aku juga baru tahu berita sedih dari kawan lama.  Aku baru tetiba masuk fb dia, terbaca luahan perasaan dia... hmmm... tak tau aku dia dah dapat baby baru bulan sept lepas... dan bulan doblas nih anak dia pergi tinggalkan dia... adoiiii... sedihnya...  Itu baby baru dia... comel sangat...
Aku dengar citer, meninggal sebab tersedak susu kat rumah pengasuh... hmmm... tak tau citer lanjut...

Semoga dia tabah mengharungi dugaan nih...


Posted by Picasa

4 comments:

  1. err satu berita gembira dan satu berita sedih

    ReplyDelete
  2. Izan
    Kita doakan yg baik baik je.. Mereka masih muda kdgkala terlepas kelaku dan kata.. Kita yg mak mak sedara ni lah berikan contoh yg baik.zar pun ramai anak sedara yg dah dewasa. Macam macam keenah.. Kita bersabar dan doakan yg baik baik aje. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu ler yang cuba dilakukan... cuma kekadang tak tau nak tunjuk baik pada orang yang tak kesah...

      Delete