Search This Blog

Loading...

Wednesday, August 29, 2012

Raya 2012


Selamat hari raya... aku masih dalam mood cuti... lom start keje lagi.  Tadi dapat panggilan dari kawan, dia dipanggil masuk ke jabatan asal.  Hmmm... tak tau citer apa lagi nih... dah call bos, dia pun tak tau status penuh aku.  Kiranya terawang awang lagi la.  Biar jer la... ikut jer arus nak mengalir ke mana.

Okeh... proceed ke citer raya...

First time dalam masa perkahwinan aku selama lebih dari 15 tahun, hubby nak beraya lama lama skit dengan keluarga aku.  Sebelum sebelum nih, jangan harap la... Tapi, dek kerana aku bagi kata dua kat dia... aku kata aku tak kesah dia tak ikut sekali dengan aku... dia pilih mana anak yang dia nak bawa, aku ambil anak selebihnya dan izinkan aku pegi ikut family aku.... Ekekeke...  Berjaya jugak trik aku... dia mengalah la kiranya... itu pun selepas bergaduh jugak la sebelum tu... Tapi tak apa... ada perkembangan positif... kiranya dia akan berubah... seperti yang dia janjikan...

So, sebelum raya, malam raya tu berada di rumah Kak Mar dengan mak... pagi raya tu... membawa ke malam dan esoknya, kami masih berada di Kuala Ketil.  Lepas tu, baru la bertolak ke Changkat Jering... Raya ke tiga bertolak ke Pahang pulak... lepas Pahang, bertolak pulak ke Negeri 9... bukan sebab ada keluarga kat sana... tapi saja nak bercuti cuti...


Raya pertama...

Sesi salam salam... tapi salam pun masih dalam niat tak bersalah... hahahaha... Masih ingin ingkar dan masih ingin mengubah hubby menjadi suami idaman aku sendiri....


Dengan anak anak...


Kat Pahang... belakang rumah aku...

Kat depan rumah.... bahagian ini adik aku (Pak Tam) telah tambah skit...


Kat Tiara Beach Resort... dengan pakaian macam ni kami menyelam sambil main bola... tak ada pakaian sesuai... aku pun memang tak rancang apa apa...


Sebelum balik, singgah merempit kat sini.  Layan anak anak muda termasuk anak aku merempit.... Itu yang drive adalah anak pak tam dan yang dok di belakang adalah anak aku...

Me and hubby...



2 comments:

  1. WAH..SUKA SAYA BACA
    AKHIRNYA TERCAPAI IMPIAN AKAK

    LAWA SEDONDON..SAYA XDE TANGAN SUAMI NAK SALAM PAGI RAYA.HUHU

    ReplyDelete