Search This Blog

Loading...

Monday, March 3, 2014

Cara amik gambar selfie...

Cara ambil gambar mempengaruhi kecomelan diri kita ... yang kita perasan la... hahaha...


Dari depan gini, ok la... tapi pencahayaan kurang... menyebabkan gambar sedikit gelap...

Dari bawah pulak... entah... macam tak best jer... hahaha... tak pernah dibuat orang...

Pis... utk menggambarkan keceriaan... senyum luas... tapi mata plak jadi sempit... hahahaha...


Muka tensen la kengkononnya... huhuhuhu...

Cubaan dari tepi... 


Ambil gambar dari atas, muka jadi bujur... hidung jadi mancung... bibir jadi tebal... dan cahaya lampu yang mengadap muka kita menyebabkan cerah... 
lagi satu... gambar dari atas, mata aku terbuka lebih luas... hahahaha... 



Apa apa hal pun, cahaya kena ke arah muka supaya gambar jadi jelas.  Ini berbeza kalau kita amik gambar guna kamera mahal nikon cam aku punya tu yer... kalau harap pakai hp cokia jer, harus la cari punca cahaya... 

Kalau nak amik jugak... boleh... tapi kena edit lighting (ISO kot ?) dia....

Gambar asalnya... gelap... kalau maleh nak edit, tu yang kena cari cahaya semula jadi tu...


Gitu ler yer... korang macam mana ???  


p/s : Kat opis jer susah nak amik gambar dari depan kerana pencahayaan yang kurang... kalau amik jugak, kena edit tambah

4 comments:

  1. hihi,mcm2 pesen,kalah anak dara baru nak kenal dunia
    maklum ler zaman kita takde hp kamera
    kalau yg jd pic profile tu, ambik 10 keping, delete nya 9, hahhaa

    ReplyDelete
  2. Dengan Ieyja tak menang lagi ekekekekeke Myra Abas ( Selfie KIng)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... yer la... mama ni skit skit jer... :p

      Delete