Search This Blog

Loading...

Wednesday, November 28, 2012

Beli barang online



Aku order benda ni marin kat internet.  Tak tau bila sampai.  Tah hapa hapa jer bila dah makin tua nih... hehehe...
Posted by Picasa

8 comments:

  1. lagi murah ker dari beli kat kedai?
    bukan apa..takut tak sesuai dgn kulit

    ReplyDelete
  2. Murah skit kot. Entah...

    Akak dah pekakkan telinga dah sekarang dari dengar nasihat orang jual barang utk kulit. Sakit hati betul. Bila kulit kita ok, ada masalah skit jer, orang komen itu ni suruh berenti dan guna produk yang mereka cadangkan... katanya sangat ok, semua orang pakai ok.

    Ha... akak pakai jer, terus muka ni dah macam katak puru... Arghhh... tensen betul !!!!
    Kalau akak pegi kat dia, tentu dia jawab... orang lain pakai ok jer... akak tak betul cara kot ? Itu ini la... mesti ada alasan... Lain kali jangan dengar cadangan dari orang yang tak profesional (kecuali la skin care atau profesional mekap ker apa ker !)

    So, akak tak mau suggest kat irfa... suka hati irfa la nak beli yang mana... hehehehe...

    Tapi produk ni kononnya utk pro punya la... (bukan maksud elok utk kulit tapi digunakan oleh orang yang pro... contoh tukang mekap aretis, kawin dan sebagainya...)

    Satu lagi... apa apa mekap pun kita gunakan, pastikan dicuci bersih bersih bila nak tidor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun..saya ni paling takut nak mencuba produk utk kulit muka.sbb takut dari nak cantik jd lagi buruk.huhu

      cuma baru beberapa bulan cuba satu produk..ramai tegur ada kelainan ;)..so suka la jugak.sib baik bukan mahal

      Delete
    2. Entah la... ari tu orang cakap produk ini ok ok... pi cuci kat tempat dia, lepas test produk yang dia cadang, now muka akak dah macam katak puru... nak kena pegi klinik plak. Sat lagi nak pegi klinik pakar kulit la... teruk betul... tensen jer...

      Delete
  3. Wani

    Baik pikaunter mekap yg betul, dia akan suggest skincare yg sesuai dgn kulit dan cara hidup.. Maksudnya klu kita sll outstation dia bg spf tinggisikit, klu dok kat opisekon dia bagi moist lebih.. :-)

    Skrg zar pakai eushumera, ok lah walau pun take time.. Lagi satu age macam kita ni dah kena start pakai serum.. Bukan takut tua.. Hehehe tapi biarlah tua dgn kulit yg cantik.. Tak gitu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar... nak cari orang yang betul pakar skincare ni memang susah betul. Ni muka dah rosak, pi klinik marin, doc bagi cream utk malam dan utk siang serta ubat tetracyclin (abaikan ejaan). Dia bagi tetra tu antibiotik jer... dia kata ada ubat yang betul tapi harganya 200 sebulan kena makan selama 6 bulan dan gerenti tak berulang. Alahai... tak berapa banyak duit sekarang nih... kena fikir panjang lagi.

      Itu ler... kekadang kita suka dengar cakap orang... hubby marah marah marin sebab asik dengar cakap orang... so, zar... jangan suruh pakai macam macam tau... hahaha... muka saya ni jenis pakai sabun lux pun ok... saja ngada nak pakai sabun mahal... padan muka...

      Delete
    2. er takut la pulak baca ni
      saya pun selama ni tak pakai pencuci muka pun
      tp tiba2 gatal nak pakai produk.
      kalau saya stop pakai ni harap takde apa2 kesan
      risaunya la hai.........

      Delete
    3. Kalau muka dah ok, jangan terpengaruh dengan kata kata jurujual. Kalau kita dengar nasihat dari yang pakar, tak per...

      Juru jual nak meniaga. Kawan pun kekadang suggest jer... tapi dia bukan tau kulit kita jenis apa... dan dia pun tak mau tanggung risiko...

      Arghhh... akak dah terkena... malas nak cakap apa bila terkena lagi sekali... benci !!!!

      Delete