Search This Blog

Loading...

Monday, March 18, 2013

Men and Women...

Salam semua,

Aku sedang baca : http://khalidrafiq.weebly.com/uploads/2/6/0/3/2603611/why_men_dont_listen_and_women_cant_read_maps.pdf


Sedikit kelakar... buleh jadi bahan bacaan lucu sambil tambah pengetahuan.

Men marvel at the way a woman can walk into a room
full of people and give an instant commentary on
everyone; women can't believe men are so unobservant.
Men are amazed how a woman can't see a red flashing
oil light on the car dashboard but can spot a dirty sock
in a dark corner 50 metres away. Women are bewildered
by men who can consistently parallel park a car
in a tight spot using a rear-view mirror, but can never
find the G-spot.
If a woman is out driving and gets lost, she'll stop and
ask for directions. To a man, this is a sign of weakness.
He'll drive round in circles for hours, muttering things
like, 'I've found a new way to get there' or 'I'm in the
general area' and 'Hey, I recognise that petrol station!'

Tapi aku bizi pulak, jadi kena la berenti.  Nanti free free aku baca lagi.

Sebenarnya aku sedang memahami kenapa lelaki dan perempuan berbeza dan bagaimana aku nak menghadapi situasi ni dengan senang hati.  Aku sedang perang dingin dengan hubby sebab aku masih marah pada dia bila dia buat lawak saat aku sedang serius.  Gitu la... biarpun kami tidak lah bergaduh gugang gugang, tapi aku akan ke bilik bila dia di ruang tamu.  Bila di meja makan, aku makan dengan dia, tapi meja sangat sunyi sepi... sebab anak makan dulu dari kami.

Aku tak ada tensen sangat dengan keadaan ni... biasa la.

Setiap pagi hubby dan aku bersalam... tapi kurang mesra... dan tiada lagi goodbye kiss... pun aku dah tak kesah... Malam tadi, aku tidor sangat awal... dia masuk bilik pukul berapa pun aku tak sedar, tapi bila aku tengok jam, pukul sebelas lebih pun dia masih tengok TV (atau TV tengok dia... entah !)


Aku rasa keadaan ni akan berakhir sedikit masa lagi... bila saja aku boleh solat...

CEH !!!


4 comments:

  1. saya pun akan sentap kalau saya serius tp dia buat lawak.sakit ati ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu le biasanya... Sapa pun marah... tapi suami selalu guna kuasa veto... huhuhu... itu yang nak marah lagi tu...

      Apa apa pun dah ok dah... nanti diceritakan next entry..

      Delete
  2. Cheisss sekali lagi hahahha.

    ReplyDelete