Search This Blog

Loading...

Thursday, March 14, 2013

Habis proposal defense..


Salam semua....

Adeh...  pagi tadi masa fikirkan nak kena bentang proposal dan nak kena defense, skit punya takut aku. Masa tu nak rasa sakit perut nak terkenc... nak terb... hahahaha.... Tah hapa hapa...

Pepagi aku datang awal sangat nak prepare.  Masuk jer bilik tu, aku bukak lampu, pasang komputer, tetiba masuk plak sorang panel, suruh aku present terus !

Ha... kau...  Aku pun terus redah gitu ajer la.  Lepas tu dia keluar mesyuarat !

Lepas tu, masuk panel kedua, kena present lagi sekali...  Sampai aku rasa nak mengah dah.

Apa apa pun, mereka komen berkaitan dengan elemen research aku yang kurang tu.  Tak per... nanti aku perbaik lagi.  Aku bukan orang akademik, jadi memang la aku tak reti sangat bab bab research nih.  LR aku kurang menyengat skit la.  Asik buat difinisi, orang bukan nak tau.

Gitu ler lebih kurang.

Lagi satu, aku dah sampai stage solution/prototype, bukan proposal... so, konfius skit aku dan panel panel tu... sebab nak bentang proposal, tapi dah buat solution.  Orang tak boleh nak tolak proposal sebab proposal tak cukup masa dah... bulan 5 nanti kan nak hantar...

Apa apa hal pun, lepas la satu beban atas paler aku.  Kalau tak, asik dok fikirkan pasal benda nih jer.

Bulan 5 hantar dissertation dan pekse subjek INFOSEC.  Lepas tu perbetulkan dissertation sampailah bulan 7.  Lepas tu abishhhhhhhhh.... yahooooooo... buleh la grad.....

Berangan la dulu yer !!!

Hubby aku siap tanya, tahun ni aku grad.  Aku tanya dia, nak masuk ker ? Dia kata nak dok kat luar jer, nak bagi bunga !  Hahahaha... sangat semangat jer !


2 comments: