Search This Blog

Loading...

Wednesday, March 13, 2013

Bz konon...

Salam semua,

Ada yang rindu ? Ekekeke...  perasan femes !

Ok, lately aku bz dengan kerenah si Amalia yang tak mau masuk sekolah.  Bersiap sakan, sampai sekolah banyak akai... banyak alasan.  Penat kami dua suami isteri kena tipu tiap hari dengan dia.  Penat juga aku memukul dan mencubit dia sampai lebam dan berdarah mulut dan hidung...

Memang satu cabaran dan juga satu dugaan buat kami suami isteri.

Tapi tak apa... aku akan harungi cubaan ni dengan tabah... adehhh... hari hari terbakor jer tahan sabor nih tau dak ?

Kami akan usahakan sampai berjaya.... pujuk dah pujuk, marah dah marah, pukul dah pukul, tektik bagi hadiah dah buat, tektik suruh cikgu bagi hadiah pun dah buat, bagi air penawar dah buat, berdoa pun dah buat.  Nampaknya, Tuhan masih nak uji lagi...

Tak apa... ujian kecik jer nih.

Dia pandai membaca.  Dia pandai menulis... cuma meniru tulisan la.  Menulis dalam erti kata mengeja dan menulis sendiri, belum lagi.  Itu kelemahan dia skit.  Tak apa... sebab dia baru darjah satu.

Esok aku kena buat PROPOSAL DEFENSE / kena defense proposal aku ... betul ker ejaan ni ? Lantak la.  Dah berabuk aku mengarang bahasa inggeris proposal tu ( padahal banyak copy and paste jer)... Esok ni tak tau la biru ker coklat mata aku bila kena speking omputih nih.

 Aku punya dissertation title  :

A service oriented architecture (SOA) for data integration (DI)  in Health Management System (HMS)

A SOA for DI in HMS .... pendek camni kan ker senang...

Aku rasa macam yakin nak defense tajuk tu, tapi aku cuma gabra tang nak speaking nih jer.  Tak apa la... CAIYOK CAIYOK !!!

Doakan aku yer !!!


2 comments:

  1. kenapa agaknya dia x nak gi skolah?
    ada kawan buli ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya tidak... sedang ikhtiar memacam nih. Dah pegi sekolah dia untuk teman dia. Dah nak duduk dengan dia kat dalam kelas dia pun dia tak mau.

      So, biar dulu la...

      Delete