Search This Blog

Loading...

Monday, January 11, 2016

Sebelum dan Selepas...

Ruang Tamu...


Ini la ruang keluarga kami.  Lama juga ambil masa untuk penuhkan ruang nih.  Teruk kan ? Dulu ada la juga sofa, tetapi sangat sangat lama dan buruk.  Teruk sangat dah... jadi... dah kena buang sebab bau kucing sangat kuat... huhuhu... stress jer...

Ini sedang fikirkan cara supaya kucing tidak masuk sangat... atau kalau masuk, tidak buat tempat melabur dalam rumah... dan cakar cakar sofa...

Try buat yang terbaik la yer... sebab somi tu dia sayang kucing... dan kucing juga binatang kesayangan Nabi Muhamad...  Kucing tu pulak memang dok cari makan kat rumah kami dan juga rumah rumah yang lain... biar lah...

PANDUAN WARNA : 




Komen dan cadangan :


1.
Cantik sofa akkk.....color choice dah cantik dah tu....klo sy maybe pilih color dark grey utk wall tu....supaya wallpaper tu hightlighted ......carpet pon grey....curtain silver+white....cabinet white....klo sy maybe added some throw cussion yg ada corak2 (maybe black/silver).....baru la nmpk muda selera pon muda....org kata klo byk color gelap rumah jdi gelap....tp ruang akak besar so sesuai.....Kak vase tu tukar yg modern sikit ekkk replace orkid white/purple ehhh pasti letuppp...


2.
Karpet : Pink lembut  (Bajet : RM300)
Langsir : Pink gelap + Purple light  (Bajet : 150 utk dua keping, jadi mungkin dekat RM1K juga utk keseluruhan ruang atau mungkin kena kurangkan lagi, kena survey lagi kat kedai)
Kabinet TV : Putih (cat putih, bajet RM300)
Dinding : Putih bantal  (Bajet : RM700)

No comments:

Post a Comment