Search This Blog

Loading...

Sunday, January 10, 2016

Kakas rumah...

Semalam baru sampai kakas ni.  Oleh kerana dinding jalur tu dah warna belang purple, jadinya, kami pilih purple kaler tema untuk 10 tahun mendatang ni (sekurang kurangnya... agaknya sampai pencen... ekekeke..)

Nanti anak nak kawin, kita ubah plak yer...

Semangat anak anak bukak plastiknya...

Meja : RM500.00

Sofa : RM4200.00

Ini divider... harga satu RM300.00

Ini harga RM80.00

Total : RM5,380.00.  Huhuhuhu... sabor jer la...
Oh ya... dia ada bagi hadiah kabinet free... lupa plak nak amik gambar.  Nanti kita amik gambarnya.

Update :
Kabinet hadiah beli perabut... dengan lampu tu hadiah beli lampu. Bunga harga RM10.00 jer pun...
Ok la kut kan ?


Setakat ini, rasa puas hati skit dengan rumah yang ada suasana baru... ada tempat lepak dengan anak anak... walaupun tak ada astro.  Rumah pun dah nampak macam rumah, bukan nampak macam padang lagi...

Lain lain barang akan dikemaskini pelan pelan... dan di bawah adalah cadangan kaler oleh ahli group FB DRKSK.

Karpet : Pink lembut  (Bajet : RM300)
Langsir : Pink gelap + Purple light  (Bajet : 150 utk dua keping, jadi mungkin dekat RM1K juga utk keseluruhan ruang atau mungkin kena kurangkan lagi, kena survey lagi kat kedai)
Kabinet TV : Putih (cat putih, bajet RM300)
Dinding : Putih bantal  (Bajet : RM700)

Nanti akan diusahakan utk beli barang barang ni pelan pelan.

No comments:

Post a Comment