Search This Blog

Loading...

Sunday, August 3, 2014

Raya Aidil Fitri 2014


Aku dan kakak... raya pertama...

Raya pertama... mereka kat rumah kami... Aku tak ada dalam pic.  Muka tah hapa hapa jer aku rasa... anak anak pun sibuk tak mau bergambar kali ini... tengok la perangai sorang sorang tu...  marah dengan abah mereka la... tak mau bergaya la...

 
Raya kedua...

Sehari sebelum raya... baby lahir...  tapi 34 minggu.  Now, masih di hospital Alor Setar.  Usus bocor.  Semasa melawat adik ipar di hospital... kelihatan ok saja.  Tapi tak tau la dalam hati... sebab sesampai aku ke katil dia, dia di hadapan adik aku, Pak Su, dia sedang makan nasi sambil mengelap air mata.  Jadi, aku benar benar tidak tahu apa perasaan dia... sebab bila aku dan adik aku yang lain, Pak Tam datang melawat,  dan buat gelak, mukanya ceria sahaja.  
Tidak pasti samada sedang melindungi hati gundah... atau apa apa la ... 

Ini pembedahan kedua dia... dari 5 orang anak.  Oh ya... baby boy... anak sedara terbaru aku dari adik terbongsu aku... 

Semoga baby dan ibu cepat sembuh dan balik rumah dengan cepat...

Aku tanya nama apa baby, mereka tak beritahu... jadi aku suruh letak jer nama... Mohd Akhir Ramadhan... hahahaha...

Oh ya... ada sorang anak dia dah nama Aidil... so, yang ini mungkin taruk nama lain la kot... Kita tungguuuuu....



Raya di rumah  Tok Su...

Rumah terbuka Tok Su

Raya kat rumah kak mar... tapi tuan rumah pi raya kat pulau... hahaha... baguih dok ado...

Sudahnya, aku beraya jer dengan adik beradik yang berkumpul kat sini... dengan mak... dan kak ani...

2 comments: