Search This Blog

Loading...

Thursday, February 13, 2014

Anak dah tak mau bawak... nak wat camna ?

Anak anak aku dah tak berapa nak bawak dah bekal sebab tak ada kawan yang bawak biarpun bila mereka bawak, kawan lain pun minta.  Agaknya mereka sama macam aku jugak la... masa makan tu la nak berkawan sambil bersembang... kalau dah bawak bekal, tentu la berpisah dengan kawan yang pegi kantin tu...

Ada tak ada, mereka bawa bekal sebab dahaga... atau bawak keropok yang aku beli jer... yang lain tak mau dah... adoooiiillaa...


  Ini anak aku yang hari rabu dan khamis akan pegi ngaji.  Balik dari sekolah, aku akan amik dan siapkan mereka ala kadar.  Lepas tu bagi makan.  Lepas tu lepaskan mereka ke kelas.

Kak Ya pun satu kelas juga dengan adik mie.  Mungkin tahun depan mereka lebih pandai.  
Adik mie tak berapa pandai sangat... tapi kalau menulis, dia lebih bersungguh.  Kak Ya dia ni pandai... tapi suka cincai... aku memang mengamuk dengan dia nih... geram.  Agaknya masa aku mengajar, tentu darah aku naik tinggi... adoooiiilaaa....



Aku berselfie dengan anak tudung inner magic.  Irfa... sila amik sebagai duta yer...


Terima kasih...




4 comments:

  1. hmm..susah juga ya..mak dah eksaited dah nak buat bekall..anak pulak yg taknak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu ler... so... tak apa la... dah cuba... :)

      Delete
  2. dah pindah ni saya start azam baru :)
    harap tidak kecundang
    next week baru start bento, nanti sy tunjuk ye
    #jangan jeles tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jeles... nanti kita tengok la bertahan berapa lama... kak izan diorang tak la mengalah sepenuhnya. Ada lagi dua orang yang masih suka... tapi tak ada dah konsep bento... just goreng naget atau kentang atau sosej dll jer. Tak ada dah dizet dan nasik...

      Delete