Search This Blog

Loading...

Monday, February 10, 2014

10/2/2014 - tak tau nak taruk tajuk...

Semalam... amik anak balik sekolah... tertidor si Najmi tunggu Kakak balik...  Makanan bekal yang tak abis dimakan masa rehat, mereka abiskan waktu menunggu ni.  Tengok tu, siap peluk bekal... hahaha...

Bekal gini susah skit nak simpan dalam beg, sebab ada kemungkinan untuk tumpah dan kena buku. Aku dah bagi plastik, tapi tau tau la budak budak ni.  Kalau aku beli satu beg yang kecil utk letak bekal saja, macam tak praktikal pula.  

Aku mungkin akan survey bekas yang tinggi dan ada tingkat tingkat skit... tengok la nanti...
Sapa ada cadangan, boleh la inform aku...


Meja jepun dah sampai... so... gini la patutnya... Selalu diorang melangut tengok TV tu... last last mama mereka yang keji ni terus tutup TV.

Aku ada masalah sedikit nak ngajar Najmi... Hmmm... dia kelas tadika dari umur 4 tahun... tapi sampai sekarang dia tak begitu pandai mengeja.  Dia banyak meneka (mengingat !).  Nanti pelan pelan aku ajar dia mengeja ikut cara aku belajar dulu.  Mungkin cara baca terus tu tak sesuai kot...


Aku hari ini dan semalam...

Adios... nak wat kerja pulak...

p/s: Buat gini la senang... tak payah masuk satu satu gambar... kan ?

2 comments:

  1. bekas bekal sekarang senang tumpah kan kalau makanan berkuah.. saya pun dilema jugak.. hehehe..

    saya pun keji gak.. tutup tv time diorang buat kerja sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu ler... ada cadangan dak pasal bekas tu ? Kalau jumpa solution, cakap la yer...

      Hehehe... ibu yang keji... memang gitu ler... dengki kat anak pada tahap positif....

      Delete