Search This Blog

Loading...

Wednesday, November 4, 2015

Puding karamel telur

Ini kali ke lima buat puding... kali pertama gagal... sebab resepi  yang diberi tu tak beritahu cara buat caramel dia atau saya yang tak baca dengan baik resepi tu.

Kali kedua, bulan posa lepas... buat puding karamel roti... sedapppp...

Kali ketiga, puding jagung karamel gini... tapi sangat sangat kedut kat atas dia... lepas tu buat utk kawan opis... kedut jugak...

Lepas tu buat utk mak... pun kedut jugak atas dia... alahai...

Buat last ini, try letak dalam plastik beras... masukkan terus sekali dengan tray dalam beg plastik beras 5 kilo tu... then letak dalam kukus... sambil berdoa agar puding masak... hahaha...

Lepas 50 minit... takut takut saya buka...

Tadaaaaaaa... cantikkkk sangat atas dia.

Yang lepas lepas tu saya letak alumnium foil... tapi tetap fail... CIS !

Cantik... tak kedut... dan tak ada air bertakung atas dia...

Sedap ni.. .tetambah makan sejuk sejuk...


Bawahnya kurang cantik sebab ada biji biji jagung... tetapi jagung tu buat jadi sedap tu...


Nak yang smooth, next time tak perlu letak jagung.  Tapi kannnn... pakai telur banyak sungguh.  Nak try guna tepung plak la... tak berapa gemor sangat... tapi kita try jer la kan ??


No comments:

Post a Comment