Search This Blog

Loading...

Thursday, November 12, 2015

Nasib baik...

Pepagi tadi, semak Lazada sebab tak dapat sebarang info pasal order (email dan sms).  Tengok tengok dah hilang dari list...

Assume dia cancel.

Try test cari site lain...  Jumpa kat lelong, harga lagi murah.  Terus grab.



 Mati mati ingatkan dah selesai proses bayaran.... adoii la..
Rupanya memang susah dia nak sahkan kalau kita silap sana ni. 
So, boleh dipercayai...

Ini yang paid sebenar...



Berbanding :





Sebenarnya pada hari hari tertentu, Lazada lagi murah.  Dia boleh turun sampai RM260... dan dengan shipping cost dia yang tak sampai RM2.00 tu, sebenarnya Lazada lebih berbaloi.  Tapi kena selalu check harga la...

Dah semangat ni, terus la order... lambat lambat karang, abis duit...

Hahaha...

Detail order utk rujukan :



2 comments:

  1. Assalamualaikum...

    sampai di entry awak, survey food processor, lama2 baca semua entri jupa awak beli kenwood ye...

    tesco ada diskaun utk Philips Daily FP dr rm288 kpd rm149..tgok ptg td..
    mlm ni bru pulun nk survey dan baca review..
    was-was, nak beli ke tak, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam,

      Kalau murah macam tu, mungkin sesuai la beli kot. Berbaloi.
      Masa survey merata page tu, ada beberapa komplen dari user pasal philips, sebab tu tak amik. Masa short list, memang sedang fikir nak ambil philips dah, tapi, katanya ada masalah dengan blade dan motor, jadi, kalau nak beli, ambil jer risiko tu dan jaga jer elok elok, ok kot.

      Kalau tanya pasal kenwood, memang puas hati setakat ini sebab sangat berguna utk kita yang kerja ... dan nak blend dan potong slice bawang dan semua benda utk letak dalam peti ais, lebih tahan lama bila mix tanpa air tu.
      Masalah utamanya, blender kering tak ada... ada blender basah sahaja (selain pengisar dia). Utk pengisar daging tu, tak sesuai utk blend kering gula, lada hitam dll.

      Kalau philips ada semua tu, mungkin lebih baik beli philips.

      Itu saja pandangan... harap dapat membantu.

      Delete