Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 9, 2012

Progress rumah kat kampung...



Dah bayar lagi 10K (total dah 20K).  Dah siap sampai takat gini.  Cantik dak ?  Ok la kan ? Hehehe... rumah kami kat kampung nih, tak tau la berapa orang nak dengki... hahahaha... perasan orang nak amik tahu... padahal orang tak kesah pun. 

Sebenarnya kebahagiaan sebenar adalah bila dapat berkongsi apa yang kita miliki dengan orang yang kita sayang.  Aku harap, rumah ni nanti bukan jadi satu sebab bergaduh hubby adik beradik.... atau bahan untuk di'umpat' oleh kaum keluarga dia...

Happy jer ada rumah nih... cuma aku tak tahu apa akan jadi pada tahun tahun mendatang bila rumah siap... bagaimana dengan bil air + api... bagaimana nak uruskan rumah ni.... kalau ada yang duduk, bagaimana nak pastikan mereka jaga dan sebagainya.  Karang jadi rumah tempat orang isap dadah, tak pepasal pulak !!!

Apa apa hal pun, mentua aku dok kat sebelah, jadi mungkin mereka yang akan take care la rumah tu... lagi pun rumah tu atas tanah mereka...  Hubby aku pacak rumah jer...

Kalau ikut kelajuan mereka buat nih, mungkin ujung tahun, siap la rumah tu
Posted by Picasa

4 comments:

  1. rm20k utk sebuah rumah batu kira oklah kot :)
    jgn pikir yg - ,kita pk + je ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada plak 20K saja. 20K tu bayaran ikut progress la sayang. Belen dia banyak lagi... hehehe...

      Memang nak fikirkan positif... :)

      Delete
  2. Wow best kak. Suka sgt rumah setingkat.

    ReplyDelete