Search This Blog

Loading...

Sunday, October 13, 2013

Tunggu naik pentas...


Tadi aku dah serahkan dissertation aku 2 salinan pada fakulti, 1 pada sv dan 1 lagi pada aku sendiri.  Hmmmm... lega rasanya dah selesai semua urusan study.

Kiranya tak ada utang lagi apa apa... samada duit atau projek ker apa ker...

Sv aku asik suruh aku buat paper... dan bentangkan...  Errr... agaknya macam arena selalu dok buat tu.  Aku ni tak reti apa satu... nak buat paper apa kebenda.

Kerja aku adalah lebih kepada 'penggunaan' bukan 'akademik'.  Kekadang akademik ni cakap berkobar kobar, tapi kenyataannya tidaklah seindah mana pun...

Selepas buat Master... yang mana... dua tiga tahun dulu ianya adalah impian aku.... now, impian dah pun jadi kenyataan... biarpun masa dok ngaji tu ada la berapa puluh kali aku giveup... hahaha...

Kenangan betul... dok final exam... dok bentang projek buleh gaduh giler giler dengan hubby.... siap larik dari rumah.... siap rasa cam nak tidor tak mau bangun bangun dah !!

Giler kan ?

Selepas buat Master, sv cadang suruh aku amik PhD... aku katakan pada dia... selesai Master pun satu tuah pada aku.  Aku bukan la nak jadi lecturer... sebab kalau aku suka ngajar, dari dulu lagi aku jadi cikgu... hehehe...

Apa apa pun... tahniah buat diri aku sendiri... ujung bulan sebelas ni (30/11/2013) ni rasanya konvo.  Errr... ada la sorang dah janji nak bagi bunga kat aku... hehehe...  Tak pernah ada orang bagi bunga katakan ! Hahaha... kesian kan ?

Eh... aku dah buat ker entry camni ? Tak tau la... saja aku buat lagi sekali sebab aku baru jer tau pasal tarikh konvo tu... so, counting day nak naik pentas pulak la...

p/s : Peod lewat la bulan ni... hmmm.... keje gaduh manja dengan hubby... tensen jer... lewat makcik tu datang....

9 comments:

  1. tahniah akak :) doakan ummi juga... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih... dan semoga ummi jaya dapat PhD... :) jangan giveup... caiyok caiyok !!

      Delete
  2. congrate kak izawani.... so proud of u :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ hani... :)... me pun, proud of myself... hahaha...

      Delete
  3. dah habis study dah? kejap je rasa. Tahniah. Sebenarnya buat Master ni berapa tahun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer... sekejap jer... 3 semester jer master... Tapi... kalau ikutkan, mungkin lama sebab sambil kerje... tapi... pulun jugak nak siap 3 semester... hehehe...

      Kalau PhD kena lama la...

      Delete
  4. Congratulation...anyway...Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete