Search This Blog

Sunday, May 21, 2017

Biskut Mazola

Resepi Biskut Mazola 
By : Tun Abdullah

500g kacang tanah tanpa kulit sangai dan kisar halus
280Gm gula kastor
 Ayak
500g tpg gandum 
2 sdt baking powder

Minyak jagung mazola secukupnya...dlm 500ml gitu

Caranya : 

Campur semua bahan, pastu guna tangan uli lembut manja...biar sebati semua...masukkan minyak sikit sampai doh jd lembut dan boleh gentel...gentel bulat...susun atas dulang...sapu kuning telur atas biskut..bakar pd suhu 160c...anggaran 20 min...atau sampai masak minyak kalau tak abiskan xpe...janji doh dah boleh bentukkan...doh lembut2 gtu tp bukan lembik...biasanya myk x habis pun setgh botol yg 1L tu...kalau buh baking powder...biskut akan gebu tp x kembang sbb xde guna telur...bulat2 tu agak2 besar bola ping pong atau kecil skit naa

No comments:

Post a Comment